31 January 2021, 16:41 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Feyenoord heeft een naderende crisis bij de club voorkomen. De Rotterdammers herstelden zich tegen PSV van drie achtereenvolgende nederlagen. Een effectief Feyenoord counterde zich in De Kuip naar een ruime zege: 3-1. Bij rust leidde Feyenoord al met 3-0.

PSV wist zo opnieuw niet te winnen tegen een van de concurrenten. De Eindhovenaren pakten in de topduels tot dusverre alleen een punt tegen Ajax (2-2). PSV verloor van zowel Vitesse (2-1) als AZ (1-3).

De spelers van Feyenoord gaven het antwoord waar Dick Advocaat op hoopte. De trainer bleef met zijn elftal lang ongeslagen. Na drie verliespartijen op rij werd het echter wat onrustig. De spelers vonden het vervelend dat Advocaat vorige week na de nederlaag tegen AZ zei dat de Alkmaarders meer kwaliteiten hebben dan Feyenoord. De oud-bondscoach ging vrijdag aan tafel zitten met aanvoerder Steven Berghuis en technisch directeur Frank Arnesen.

Berghuis zei daarna dat de spelers nog voor 100 procent achter hun trainer staan en tegen PSV liet Feyenoord zien dat die woorden niet gelogen waren. De thuisploeg speelde voor rust als een hecht collectief en kon tegen PSV lekker achterover leunen.

Zodra Feyenoord de bal had, schakelde de ploeg van Advocaat razendsnel om. De eerste kans leverde direct een doelpunt op. De totaal vrijgelaten middenvelder Mark Diemers kon de bal in de 7e minuut ongehinderd binnen schieten.

PSV had de bal de meeste tijd in bezit, maar was voor het doel niet overtuigend genoeg. Berghuis liet na een klein half uur spelen aan de overkant zien hoe het wel moet. De buitenspeler krulde de bal via de paal in het doel. Berghuis schreeuwde het daarna uit van zowel vreugde als frustratie.

Feyenoord maakte de problemen van PSV kort voor rust nog groter. De Eindhovenaren stonden verdedigend totaal verkeerd. Na een paar eenvoudige passes kon Bryan Linssen (die mocht starten als spits in plaats van Nicolai Jørgensen) de bal over keeper Yvon Mvogo stiften.

PSV had in de tweede helft de overhand en creëerde meer kansen dan voor rust. Vooral topscorer Donyell Malen was ongelukkig in de afwerking. Ibrahim Sangaré bracht met een kopbal de spanning in de 56e minuut wel terug. Feyenoord bleef daarna met enig fortuin overeind en liet de zege niet meer in gevaar komen.

Feyenoord verkleinde door de zege de achterstand op nummer 2 PSV tot 5 punten.